Wat vertel je voor de camera

Je gelooft in de toegevoegde waarde van een filmpje over jou en je bedrijf, maar wat vertel je dan eigenlijk en kom je er wel goed op te staan…? Terechte vragen! Want het is best spannend om je verhaal te vertellen voor een camera. Bijna dagelijks hoor ik het voorbij komen. Het mooiste is dat ik het antwoord voor je klaar heb staan.

In mijn hele aanpak besef ik mij als geen ander dat mensen het onwijs spannend vinden om hun verhaal te vertellen voor de camera. Tijdens het onderzoek naar de perfecte formule voor een videoportret, heb ik heel veel aandacht besteed aan het verhaal en hoe je komt tot een natuurlijke uitstraling. Mijn conclusie: mensen zijn alleen leuk om naar te kijken als ze spontaan overkomen. Zeker op internet kan jouw kijker al weg zijn voordat je de eerste twee woorden uit hebt kunnen spreken. Je moet dus direct weten te inspireren. De bevindingen uit mijn onderzoek heb ik getest op verschillende ondernemers om mijn formule en werkwijze nog verder aan te scherpen.

Mijn geheim? Minimale voorbereiding! Tijdens een intake leg ik je uit hoe alles werkt. Wat je zelf kunt doen ter voorbereiding en ook wat je vooral niet moet doen. Wanneer we starten met de opnames hoef je bij mij geen pitch te doen in de camera, maar maken we er vooral een leuk gesprek van. Je praat tegen mij en de camera is er alleen om te observeren. Het verhaal gaat over de gedrevenheid die jij hebt voor het werk dat je doet. Daar kan iedere ondernemer over praten en zal daar dan ook als vanzelf enthousiast over worden. Dat is wat je wilt zien als kijker!

In onderstaande video legt Walter Stoof uit hoe hij het vond om zijn verhaal te vertellen voor de camera.
Walter is trainer en strategieconsultant en liet ook een videoportret maken. Lees ook wat anderen vertelden over mijn werk.